Legfrissebb ajánlatunk az Ön rendezvényeire!
Kattintson ide
Ajánlatunk


Kedves Érdeklődő!


Tisztelettel köszöntöm Önt a DanceNet Sportegyesület honlapján.


Reméljük, betekintést kap Egyesületünk életébe, abba a látványos sporttevékenységbe, melyet képviselünk, mely olyan könnyed és látványos a néző számára, és annak is élményt tud nyújtani, aki "csak" szórakozni akar. Győződjön meg róla személyesen!

Egyesületünk főként társastánc és versenytánc oktatással és ezekkel kapcsolatos rendezvények szervezésével és bonyolításával foglalkozik Káposztásmegyeren, Újpesten, Gödön, Óbudán, Szentendrén, Nagytercsán, Csömörön, Petőfibányán, Turán, Vácszentlászlón és Hatvani területeken.
Két alapmódszerrel végezzük oktatási tevékenységünket:
1) Általános iskolákban tanrendi foglalkozások keretén belül tematikánkkal segítséget nyújtunk az iskolák nevelő és személyiségformáló munkájában, így a foglalkozásokon nem csak a mozgáskultúra fejlesztése a célunk, hanem a tánctörténetek ismertetésével bővítjük a tanulók általános műveltségét, az illemszabályok megbeszélésével segítünk a gyermek helyes viselkedéskultúrájának kialakulásában.
2) E módszerünkkel azon fiataloknak szeretnénk lehetőséget adni, akiknek nem volt módjuk tanrendi órákon elsajátítani a társastáncok és az illemszabályok alapjait.
Többéves tapasztalataink alapján alakítottuk ki négylépcsős rendszerünket, a kezdő és haladó kurzus után versenytánc előkészítő csoport következik, majd nyári intenzív edzőtáborunkban ismerkedhetnek meg táncosaink a legkülönfélébb táncokkal és tánctechnikákkal, mely után felvételt nyernek versenytáncos csoportunkba. A jó munka eredményeként nevezhetnek Országos és Klubközi versenyekre és eredményesen szerepelhetnek a közönséget örvendeztetve táncbemutatóinkon, itt említeném a Pólus Center Üzletház Évfordulós műsorát, vagy a Ritmikus Sportgimnasztika (RSG) Európa Bajnokság Gálaműsorát, különböző szállodák felkéréseit.
Ezeken kívül Komáromi Pisti előadóművész táncosaiként rengeteg koncerten léptünk fel, illetve a Fiesta és az Apostol együttes háttértáncosaiként szerepelünk.
Jelenleg több, mint 250 lelkes növendékünk van különböző csoportjainkban, akik hódolnak ennek a sportágnak.
Egyeületünk kuratóriuma fontosnak tartja, hogy tehetséges táncosainknak minél több versenyzési lehetőséget biztosítson, így a Magyar Táncsport Szövetség tagszervezeteként több mint 100 országos vonzáskörű táncversenyt rendezett nagy sikerrel. Ezzel lehetőséget adtunk, hogy a helyi lakosok megismerkedjenek a versenytáncokkal, versenyzőinknek így biztosítottuk, hogy saját lakóhelyükön hazai közönség előtt mutassák be tudásuk legjavát.

2001 óta tagjai vagyunk a Magyar Táncsoprt Szakszövetségnek, így biztosítjuk a versenyzés lehetőségét az Országos és Klubközi versenyeken.


Gondolatok a táncról:

Furcsán viselkedik néha az ember. Zenét hall, s erre elkezd mozogni, hajladozni, lépkedni. Nem végez semmiféle hasznos munkát, nem megy sehová. Mindez nem jelenthet fáradságot, kínos kötelességet számára, hiszen önként teszi, sőt még mosolyog is hozzá. Boldognak látszik, ami oly ritka az ember életében. Mit tesz hát? Táncol.
A tánc szerepe a társadalom viselkedéskultúrájában mindig fontos volt.
A tánc a barbár népünnepélyektől kezdve az előkelő udvartartásokon keresztül máig az egyik legáltalánosabb társadalmi szokásoknak tekinthető. Az egyház többnyire tiltotta, mint a világi élet túlkapásait.

Táncolni jó, táncolni mámorító! A tánc felüdít, szórakoztat, bizonyos szempontból pihentet mind szellemileg, mind testileg. S ez a remek dolog ráadásul nem függ sem társadalmi, sem vagyoni helyzettől, még életkortól se nagyon.
A fiataloknak annyi testmozgást biztosít, amennyit igényelnek, a középkorúaknak sem megerőltető.

Tehát táncoljunk! De hogyan?
Tisztelet a kivételnek, de manapság bizony elég gyatra a tánckultúránk. Gondolom, ehhez hozzájárul az is, hogy még a bálokon is olyanfajta zenét játszanak, amelyre inkább rángatóznak az emberek, teljesen egyedül, mindenki külön-külön. Pedig milyen szép az igazi bál, ahol elegánsan siklanak a párok egy mámorító valcer, vagy tüzes tangó ütemeire.
Hogy miért nem igényeljük az ilyen bálokat? Tegyük a szívünkre a kezünket, és legyen erőnk bevallani: zavarba jönnénk, ha egy hölgyet táncra kellene kérnünk. (Ne nyugtasson meg bennünket, hogy partnernőnk legalább ugyanolyan zavarba lenne!)

Kozma Gábor
Versenytánc tréner